PROJECTE D´INNOVACIÓ AMBIENTAL DE RASTREIG DE BASURES MARINES.

BIOagradables

BIOagradables és una asociació que va nàixer a València a 2012 amb la necessitat de concienciar i sensibilitzar a la població pels problemes medioambientals, de quina manera? Mitjançant el voluntariatambiental, tenint com a activitat principal les neteges de platja mensuals en platjes com la Devesa del Saler, Patacona o Meliana. Promovent l’educació ambiental per aconseguir el canvi.

Un dels projectes que ha començat BIOagradables juntament amb Asociació Ambiens enguany ha sigut “Innovacció Ambiental”, un projecte sobre el rastreig de les basures marines, la seua geolocalització a la platja de la Devesa del Saler y el anàlisi químic del sediment costaner Consisteix a mostrejar la basura en un Km de eixa platja tant georeferenciàndola com analitzant la sorra i determinar la quantitat de microplàstics que n’hi ha a ella. Paral·lelament es fan neteges de platja que ens serveixen de ferramenta de concienciació directa per a després reflexionar sobre la cantitat de residus que ens torna la mar.

Xarrada de BIOagradables: Diumenge 14 de novembre a les 13.30 h. Sala Refectori. Entrada gratuïta fins completar aforament.