ECOFEMINISME: BRÚIXOLA PER A ENTENDRE I CANVIAR EL NOSTRE MÓN 

Ecologistes en acció de València

XARRADA-TALLER PARTICIPATIVA

– Què és l’ecofeminisme, la seua visió crítica i el seu activisme intersectorial.

– Economia feminista i Economia de les Cures: l’economia reial.

– Dinàmica participativa: “ Mea culpa i solucions ja” Reflexió col·lectiva i conclusions.

– Propostes Ecofeministes en temps de transició ecològica, aterrades en quatre arees d’acció davant l’emergència climàtica:

  • Ciutats sostenibles, barris, vivendes i llar.
  • Mobilitat i transports.
  • Consum.Alimentació, salut i cures. Organitzades som més forts.
  • Comentaris i debat.

ROSANA CERVERA ZUMEL

Activista. Sociòloga, investigadora, evaluadora i consultora internacional. Coordinadora de l´Àrea Ecofeminismes País Valencià-Ecologistas en Acció.

Ecologistes en Acció és una confederació d’ecologisme social que reuneix més de 300 organitzacions de tot el territori estatal.  Realitzem campanyes de sensibilització i educació, denúncies públiques o legals contra actuacions que danyen el medi ambient, fem incidència política davant les administracions locals, regionals i estatal, elaborem investigacions i alternatives concretes i viables en temes d’agroecologia, medi marí, residus, tòxics, antiglobalització, territori, aigua, energia, transports, i molts altres. Funcionem de manera independent i també coordinats en plataformes intersectorials, conjuminant forces per a construir un món on hi haja justícia social i climàtica, equitat i sostenibilitat.

En el Àrea d´ Ecofeminismes del País Valencià treballem temes de mobilitat i transport, treballs remunerats i treballs-cures, economia feminista, el territori i les seues arrels culturals, participació amb equitat en espais de representació social, protocols de gestió amb valors ecofeministes, efemèrides anuals feministes ( 8 de març Dia internacional de la Dona, 25 de novembre Dia contra la Violència de Gènere), incidència i transversalització de l’ecofeminisme en espais mixtes i sectorials, ecofeminismes en Fires ecològiques de biocultura, coordinació amb temes i associacions locals i veïnals.

Xarrada: Dimarts 16 de novembre a les 17.30 h. Sala Refectori. Entrada gratuïa fins completar aforament.