MAIKA MAKOVSKI

Maika Makovski

Des del seu disc debut de 2005, Kradiaw, Maika Makovski (Palma, 1983) s’ha consolidat com una dels talents més eclèctics i incorformistes del panorama musical nacional.

Filla d’un multiinstrumentalista macedoni i de mare andalusa, l’esperit cosmopolita dels seus orígens li ha portat ha desenvolupar la seua carrera entre Europa, els Estats Units i Sud-amèrica, i ha donat forma a una personalitat artística on, a més de la veu i la composició, tenen cabuda la interpretació o les arts visuals. L’obra de Makovski és pura emoció, i els seus directes, vetlades poderoses i exuberants on el rock clàssic es funde amb arrels folk.

Dins del marc de Cridem pel Clima actuarà en solitari en una vetlada que es presenta dels més intima i personal. . Podrem escoltar les cançons del seu últim treball. Un disc que, a diferència d’uns altres, ha volgut experimentar el soltar, el deixar que les emocions vibren soles, sense estar contingudes ni domesticades, donant en el seu propi vapor còsmic.

Una artista que ha rebel·lat la seua preocupació per la crisi climàtica, duent a terme mesures a nivell personal i predicant amb mesures com eliminar el retractilat dels seus discos i compensant la seua petjada de carboni a través de reforestacions. A més, els materials de cartó del CD i del vinil són reciclats. Com ella va dir a una entrevista “És una manera de no fer les coses igual, i de fer-les una miqueta millor” .

Entrevista a Climática

Actuació: Diumenge 14 de novembre a les 20.00 h. Pati Gòtic. Entrada gratuïta fins completar aforament.